új köztársasági elnök

Novák Katalint választotta meg a parlament ő az ország új köztársasági elnöke. Novák Katalin május 10-én lép hivatalába ő lesz a hatodik köztársasági elnök a.


Ctenspvcfde Dm

A Fidesz jelöltje az egykori családügyi miniszter Novák Katalin míg a baloldal hosszas viták után Iványi.

. A volt családokért felelős tárca nélküli miniszter 137 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson amelynek eredményességéhez kétharmados többségre volt szükség a 199 fős parlamentben. Az országgyűlés titkos szavazással döntött az új. Ahogy arra a közlemény is kitér az új elnök megválasztásakor a fideszes kétharmad még biztosan a helyén lesz így várhatóan Novák fogja váltani Áder Jánost a köztársasági elnöki székben.

A Blikk már beszámolt róla hogy az országgyűlés ma döntött Áder János köztársasági elnök utódjárólMint ismert a kormányzó FideszKDNP Novák Katalint jelölte a posztra az ellenzéki frakciók pedig Róna Péter közgazdászt. Csütörtökön délelőtt választotta meg a magyar Országgyűlés a két ciklust kitöltő Áder János utódját. Novák Katalin lesz az új köztársasági-elnök.

Az ellenzéki frakciók jelöltjére Róna Péter közgazdászra 51 szavazat érkezett. 1 day agoNovák Katalin személyében új köztársasági elnököt választott az Országgyűlés. Novák Katalin Magyarország új köztársasági elnöke miután az érvényes és eredményes szavazáson 137 voksot kapott a kormánypártok köztársaságielnök-jelöltjeként.

Márki-Zay alkalmatlannak nevezte. 1 day agoIzgalmas napra ébredtünk Szegeden ugyanis ma kiderül szegedi lesz-e az új köztársasági elnök Magyarországon a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja ugyanis a szegedi Novák Katalint míg az ellenzéki összefogás Róna Pétert jelölte a posztra. A szavazásban 195 képviselő vett részt az urnában 193 szavazat volt.

Érvénytelen szavazat 5 darab az érvényesek száma 188 darab. A szavazólapot 195 képviselő vette fel. A köztársasági elnököt az országgyűlés öt évre választja meg.

Az egykori családügyi minisztert már jelölésekor kritizálták az ellenzéki politikusok. 1 day agoAz országgyűlés titkos szavazással döntött az új államfő személyéről és a végeredmény kihirdetése után a megválasztott köztársasági elnök ünnepélyes esküt tesz. A 188 érvényes voks közül Novák Katalin 137-et kapott.


Nz0cljy9ljqqdm


Httmqywct37zdm


5org1km7aiempm


Pin On Hirek


Pin By Matafan Ibolya On Magnes Rubix Cube Rubix Lego


Psthtzrzis2em


Voc2pqmy8g6y4m


Afvq5u2vsazujm


Rxdwt1iq2u 8pm

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel